logo Skip to content

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

21 септември 2012 г.

Вчера, 20 септември 2012 г., управителят на Българската народна банка г-н Иван Искров взе участие в церемонията по издигането на националните знамена на държавите-членки на Европейския съюз на новата сграда на Европейската централна банка във Франкфурт.

Българският трибагреник, заедно с останалите 26 флага, бе издигнат в присъствието на Йорг Асмусен, член на Изпълнителния съвет на ЕЦБ, отговарящ за проекта на сградата, управителя на БНБ Иван Искров, кмета на Франкфурт Петер Фелдман и представители на всички централни банки от Европейския съюз.

Членството в еврозоната е важна дългосрочна цел на България, произтичаща от договора ни за членство в Евросъюза, заяви по този повод управителят на БНБ. Той подчерта, че нашата страна продължава да бъде добър европейски пример със своята макроикономическа и банкова стабилност. България и занапред ще дава своя принос за общата финансова стабилност в Европейския съюз като важно условие за икономическия просперитет на Стария континент, посочи Иван Искров.

Снимки от официалната церемония може да откриете тук.

Повече подробности за събитието и за техническата част на проекта може да откриете тук.