logo Skip to content

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

28 октомври 2004 г.

<br>

На 28 октомври 2004 г. народните представители от парламентарната група “Новото време” се срещнаха с управителя и подуправителите на Българската народна банка. На срещата беше обсъдена Стратегията за развитие на БНБ 2004 – 2009 г. и проектите, които централната банка предвижда да изпълнява в периода на подготовка на Р България за присъединяване към Европейския съюз, Икономическия и валутен съюз и Еврозоната.

След приемането на Стратегията от Управителния съвет на БНБ в края на септември документът беше официално представен на президента Георги Първанов, на министър-председателя Симеон Сакскобургготски, на председателя на Народното събрание Огнян Герджиков, както и на председателите на парламентарните групи в 39-то Народно събрание.

Първата парламентарна група, чиито представители изявиха желание да се срещнат с ръководството на банката и да се запознаят по-обстоятелствено със Стратегията на БНБ, бе “Новото време”.

Председателят на групата Мирослав Севлиевски, както и депутатите Румяна Георгиева и Величко Клингов изказаха своята и на колегите си подкрепа за усилията на централната банка за поддържане на ценова устойчивост и стабилна банкова система. Народните представители от „Новото време” декларираха готовността си чрез своята законотворческа дейност да подкрепят Българската народна банка при преодоляването на предизвикателствата по пътя на присъединяването на страната ни към ЕС и въвеждането на еврото.

Управителят на БНБ благодари от името на УС на БНБ за единодушната подкрепа на последните изменения в Закона за БНБ, с което се постига хармонизиране с европейското законодателство.

Снимка от събитието е публикувана в рубриката "За нас", раздел "Фотогалерия".