logo
Skip to content

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

24 февруари 2006 г.

ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА

ЖАН-КЛОД ТРИШЕ ЩЕ ПОСЕТИ БЪЛГАРИЯ

На 26 и 27 февруари (неделя и понеделник) 2006 г. на официално посещение в България ще бъде президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Жан-Клод Трише. Той ще посети страната ни по покана на управителя на Българската народна банка Иван Искров и на заместник министър-председателя и министър на външните работи на Република България Ивайло Калфин.

На 27 февруари (понеделник) Жан-Клод Трише ще се срещне с президента на Република България Георги Първанов, с министър-председателя Сергей Станишев, със заместник министър-председателя и министър на външните работи Ивайло Калфин, с министъра на финансите Пламен Орешарски и с Управителния съвет на БНБ.

Президентът на Европейската централна банка Жан-Клод Трише ще изнесе лекция пред чуждестранни дипломати, народни представители, министри, представители на неправителствения сектор, финансисти и др. на тема: “Looking at EU and euro area enlargement from a central banker’s angle: the views of the ECB” („Поглед към ЕС и разширяването на еврозоната. Възгледите на Европейската централна банка ”).