logo
Skip to content

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

20 април 2006 г.

Днес, 20 април (четвъртък) 2006 г., държавният глава Георги Първанов връчи орден "Стара планина" втора степен на проф. д-р Гарабед Минасян, чийто мандат като член на Управителния съвет на БНБ изтича в средата на юни. Високото отличие се връчва за изключително големите заслуги към България в областта на икономическите науки и във връзка с изтичането на втория му мандат като член на УС на БНБ. Президентът Първанов посочи, че проф. д-р Минасян е работил с много професионализъм, дълбока нравственост, решимост, такт и умение и е спомогнал за издигане авторитета на централната банка, за укрепване и реформиране на банковата ни система и полагането й върху основите на европейските правила.

Президентът Георги Първанов назначи проф. д-р Борислав Борисов за член на Управителния съвет на БНБ, считано от 13 юни 2006 г. На церемония в Гербовата зала проф. Борисов положи пред президента предвидената в закона клетва.

Държавният глава изрази увереност, че проф. д-р Борислав Борисов като известен учен, преподавател и общественик ще навлезе бързо в изискванията на ангажиментите, които ще има като член на УС на БНБ.

Сред присъстващите на церемонията бяха управителят на БНБ Иван Искров, членове на УС на централната банка и министърът на финансите Пламен Орешарски.Прикачени файлове

Автобиографични данни за проф. д-р Борислав Борисов Изтегли PDF (112 KB)